header
m1

Jos Hoes, klank- en beeldcomponist

Sinds 1977 houdt Jos Hoes zich bezig met muziek en geluid. Vanaf 2010 is hij ook filmmaker. Hij bespeelt diverse muziekinstrumenten (o.a. saxofoons, accordeon), componeert muziek voor theaterproducties en maakt klank- en beeldinstallaties. Als filmmaker maakt hij documentaires en films, zowel eigen projecten als in opdracht. Hij verzorgt het camerawerk, de regie en montage. Waar klank en beeld bij elkaar komen ligt de grootste kunstzinnige uitdaging voor hem. Dat kan zijn in een documentaire (De Stedeling), waar geluid een belangrijke rol speelt in de beleving van het verhaal, of in een installatie (Op doorzicht), waar de bezoeker in een geluidsomgeving terechtkomt die mede het verhaal 'vertelt'.

Na ruim 40 jaar in Utrecht te hebben gewoond heeft hij vanaf 2016 zijn woonplek gevonden in Den Andel. De rust en ruimte aldaar zijn een inspiratiebron voor nieuwe en tijdloze klank- en beeldproducties.

Enkele activiteiten:

o Documentaire ETHER over beeldhouwer Eddy Roos

(najaar 2022 in première gegaan in Forum);

o Documentaire De Stedeling;

o Saxofonist en accordeonist in Bollen & Co;

o Maker multimediale installatie Op doorzicht, geprojecteerde reizen;

o Componist voor diverse (theater)producties Utrecht;

Jos Hoes deed de opleiding School voor de Journalistiek, werkte als drukvoorbereider in de grafische industrie, componeerde muziek in opdracht, speelde in diverse zelf opgerichte muziekformaties, werkte als theatertechnicus voor locatietheater en verzorgde voor diverse artiesten CD-studio-opnames.

info@joshoesmuziek.nl

www.joshoesmuziek.nl

item3
ARCHIEF GASTKUNSTENAARS LEDEN HOME PROGRAMMA